menu
Word Lid
Ook Vlaams Belang Zandhoven laat de boeren niet stikken !
De toekomst van de landbouw in Vlaanderen is meer dan ooit in gevaar. Al jarenlang gaan onze landbouwers gebukt onder steeds meer regels en verplichtingen. De Vlaamse Regering van N-VA, CD&V en Open-VLD heeft nu een heel verregaand stikstofakkoord gesloten dat de doodsteek voor de landbouw kan betekenen.
Ook CD&V heeft haar ‘verzet’ laten varen om hun postjes te behouden.

Door het stikstofakkoord zullen honderden landbouwbedrijven in de onzekerheid terechtkomen. Velen zullen zelfs gedwongen worden om te stoppen. ​​​​Vorig jaar gaven al 44 procent meer boeren aan in moeilijkheden te verkeren.
Vlaams minister voor Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) weigert momenteel maar liefst 9 op de 10 (!) vergunningen voor landbouwers. Dat moet iedereen die begaan is met de landbouw zorgen baren.

Landbouwbedrijven staan in voor onze voedselbevoorrading, zijn vaak familiebedrijven die al generaties lang doorgegeven worden én maken onlosmakelijk deel uit van Vlaanderen.​​​​Landbouwers investeren al jaren in oplossingen en worden nu geconfronteerd met een regering die zegt: “het is nooit genoeg!”.

Wij willen daarom dat het stikstofakkoord onmiddellijk naar de vuilbak wordt verwezen en dat onze boeren een rechtzekere toekomst tegemoet gaan.​​​​

Uw handtekening maakt op dit moment écht het verschil. Geef samen met ons een krachtig signaal aan de Vlaamse regering: Vlaanderen laat zijn boeren niet stikken!

​​​​Vergeet zeker niet deze petitie te delen met vrienden en familie. Samen garanderen we een toekomst voor onze landbouwers.

Heeft u een plek in een weide of veld waar we een bord mogen plaatsen? Klik dan hier om het formulier in te vullen en wij contacteren u binnen de week.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF