menu
Word Lid
Ondemocratisch: geen oppositie in de adviesraden !

Het huidige Zandhovense schepencollege duldt geen oppositie in vijf van de acht gemeentelijke adviesraden !

Slaafs gevolgd door de overige cd&v-raadsleden kiest het zelf de toegelaten leden en weigert het om één niet-stemgerechtigde vertegenwoordiger van de politieke gemeenteraadsfracties toe te laten tot vijf adviesraden, nl. de Cultuurraad, de Jeugdraad, de Seniorenraad, het Lokaal Overleg Kinderopvang en de Raad voor Fairtrade en Ontwikkelingssamenwerking.

Deze weigering is totaal ondemocratisch en toont een grote arrogantie ten opzichte van de raadsleden van de oppositie die nochtans nog steeds de meerderheid van de Zandhovense kiezers vertegenwoordigen ! Niet eenvoudig dus om als verkozen raadslid je mandaat trachten te vervullen.

De Sportraad is in Zandhoven al jaren afgeschaft. Zo kan het schepencollege zelf de jaarlijkse sportlaureaten kiezen. Zo werden vorig jaar de U17A van VBC Zandhoven (volleybal) en het eerste elftal van KFC Pulle (voetbal) als sportploegen gehuldigd. De reden waarom het eerste elftal van K. Zandhoven SK (voetbal) toen ook niet werd gehuldigd is zeer laag bij de grond: omdat haar clubvoorzitter enkele weken voordien besloot zich politiek te engageren, maar dan niet voor cd&v !

Het is niet verwonderlijk dat volgens de recente gemeentemonitor 82 % van de Zandhovenaars tevreden is over de dienstverlening van ons gemeentepersoneel, maar dat slechts 47 % vertrouwen heeft in het gemeentebestuur.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF