menu
Word Lid
Inwoners en handelaars Viersel nogmaals de pineut ?

Zandhoven, 6 februari 2023.

Beste inwoner / handelaar / zelfstandige van Viersel,

Zoals u wellicht reeds heeft vernomen zal op 20 februari, ter verhoging van de veiligheid, gestart worden met de aanleg van twee toegangspoorten op de Herentalsebaan (ter hoogte van de Watersportlaan/Venstraat en van de Parochiestraat/Vilderhaag).

Hierbij zouden echter gedurende minstens 14 weken (want onder voorbehoud van weerverlet en onvoorziene omstandigheden) de kruispunten volledig worden afgesloten en alle doorgaand verkeer worden omgeleid langs de N14 (Massenhoven) en de Vierselbaan.

Ondergetekende bracht dit namens Vlaams Belang Zandhoven op de agenda van de voorbije gemeenteraad van 26 januari, en stelde er voor om de aannemer de opdracht te geven om tijdens de aanleg de Herentalsebaan in geen geval te onderbreken en steeds één rijvak vrij te houden dat in beide richtingen afwisselend zou kunnen gebruikt worden door middel van verkeerslichten. Vlaams Belang werd hierin gesteund door N-VA bij monde van gemeenteraadslid Ward Peeters.

Onze argumenten: Zowel handelaars als bewoners van Viersel zijn absoluut niet gebaat met nog eens een onderbreking van de Herentalsebaan . De handelaars hebben noodgedwongen reeds de onderbreking bij de bouw van de brug over het kanaal moeten overleven. Een nieuwe omleiding is dan ook uit den boze. Bovendien komt er ook nog een omleiding door werken op de baan naar Nijlen, en is ook het verkeer op de N14 over de brug van Massenhoven tijdens de spitsuren meer dan verzadigd. En het is trouwens bewezen dat het anders kan: de middenberm in de Dennenlaan ter hoogte van de Keulsebaan werd ook aangelegd zonder dat de Dennenlaan werd onderbroken !

Dit werd echter door de burgemeester weggewuifd: van de Venstraat naar de Watersportlaan zouden ook één of meerdere buizen moeten gestoken worden (alsof dit zeven weken, laat staan zelfs een ganse week zou duren !) en bij de aanleg was de Dennenlaan veel breder dan de Herentalsebaan is ter hoogte van de Parochiestraat !

In naam van vele inwoners, handelaars en klanten heeft de heer Dominic Rooms nu een petitie-verzoekschrift opgesteld, gericht aan het College van Burgemeester en Schepenen, waarbij wordt verzocht om de Herentalsebaan tijdens de aanleg niet te laten onderbreken en steeds één rijvak vrij te houden dat dan in beide richtingen afwisselend zou kunnen gebruikt worden door middel van verkeerslichten, en om een eventueel toch noodzakelijke onderbreking tot het strikte minimum te laten beperken.

Wij steunen dan ook ten volle deze petitie en verzoeken hierbij alle inwoners / handelaars / zelfstandigen om deze petitie (zie ommezijde) spoedig mee te ondertekenen.
Zij zal tot uiterlijk 15 februari ter ondertekening voorliggen in “’t Vierseliertje” en in “Café De Cruyk”.

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur van Vlaams Belang Zandhoven,
Paul Stulens, Voorzitter


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF