menu
Word Lid
Het 'geheime' verkavelingsproject "Schalieveld" !

In september 2021 ontstond bij verschillende bewoners in en om de Rector De Ramstraat grote commotie over een ‘geheim’ verkavelingsproject in het binnengebied tussen de Rector De Ramstraat, de O.L.Vrouwestraat en de Driehoekstraat.

Aan een tiental eigenaars werd toen gevraagd om een groot deel van hun achtertuin te verkopen, zodat men een oppervlakte van minstens 16.000 m2 zou verwerven om te verkavelen, waarbij dus ook alle groen zou moeten verdwijnen, en waarbij dit vooral in de Rector De Ramstraat voor verkeersoverlast zou zorgen.
Er werd hen 110 €/m2 geboden, terwijl de bouwgrond in Zandhoven meer dan het drievoudige waard is. Ook zouden de eigenaars elk vooraf 50.000 € of meer moeten neertellen om eerst de wegenis en nutsvoorzieningen aan te leggen, om pas nadien hun centen te ontvangen. Een rare manier van werken.

Er werden toen in de O.L.Vrouwestraat achter de nummers 9 tot 15 ook reeds meer dan honderd bomen gekapt, dit zonder enige vergunning en nog wel naast de achtertuin van de burgemeester, die met ca. 2.865 m2 zou deel uitmaken van deze verkaveling !

Bovendien werd door het schepencollege een kapvergunning afgeleverd om bomen te kappen op een terrein in de Rector De Ramstraat 24 waar de ontsluitingsweg zou gaan komen, zogezegd “omwille van de onstabiele conditie die mogelijks een gevaar kan vormen voor de veiligheid van passanten en constructies”, dit terwijl hun conditie perfect was en er geen passanten konden zijn en er geen constructies in de nabijheid staan ! Onverwacht op de gemeenteraad hierover vragende kregen we geen enkel antwoord, enkel blozende en stilzwijgende koppen...

Enkele van de vele reacties van omwonenden:
Wij wensen geen binnenverkaveling waardoor alle groen zou moeten verdwijnen
De Rector De Ramstraat is maar zes meter breed, en achteraan zelfs slechts vier meter
Wij wensen en eisen dat de bestaande eigenaars niet worden lastig gevallen en of worden gechanteerd voor het geldgewin van anderen
De verkaveling Schalieveld of beter de verkaveling Van Hove – De Beuckeleer”.

Gelukkig waren enkele eigenaars – waarbij gelukkig ook Vlaams Belang-leden – absoluut niet bereid om hun achtertuin voor een habbekrats te verkopen. Kort erna bevestigde het desbetreffende studiebureau: “Er blijkt onvoldoende interesse te zijn van de eigenaars van de cruciaalste percelen nodig om een verkaveling te kunnen realiseren binnen de door ons aangegeven perimeter”.

Het is niet verwonderlijk dat volgens de recente gemeentemonitor 82 % van de Zandhovenaars tevreden is over de dienstverlening van ons gemeentepersoneel, maar dat slechts 47 % vertrouwen heeft in het gemeentebestuur.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF