menu
Word Lid
Dringende Gemeenteraad: Ik ben hier de baas !

Op 16 maart riep onze burgemeester Luc Van Hove ons op voor een fysische gemeenteraad op 26 maart, alhoewel er slechts 3 punten op de dagorde zouden staan. 
Op onze vraag waarom deze punten dringend zouden zijn kwam echter geen antwoord. Toch liet hij later de gemeenteraad doorgaan, zij het niet meer fysisch.
Vandaar ons bericht van 19 maart aan de Zandhovense bevolking:

BERICHT AAN DE ZANDHOVENSE BEVOLKING
Terwijl alle niet strikt noodzakelijke bijeenkomsten afgelast of uitgesteld worden acht onze burgemeester het nodig om op 26 maart toch een gemeenteraad bijeen te roepen. Onbegrijpelijk in een tijd waar zelfs het parlement dat noodmaatregelen moet goedkeuren terugplooit op een strikt minimum aantal aanwezige parlementsleden.
En die maatregelen zijn meer dan terecht, misschien zelfs nog onvoldoende. We moeten vermijden dat onze ziekenhuizen overbelast raken door de opvang van een groot aantal besmette mensen. Ons systeem kan dan dat eenvoudigweg niet aan.
De meeste omliggende gemeenten stellen dan ook hun vergadering van maart uit of organiseren dit door gebruik te maken van conferenties over het internet. Dat geldt niet alleen voor een stad als Gent, maar ook voor gemeenten als Ranst en Kapellen.
In Zandhoven blijft men echter vasthouden aan een fysisch bijeenkomen van de raad. Zogezegd omdat er dringende punten te behandelen zijn die echt geen uitstel van een paar weken verdragen.
We hebben de burgemeester gevraagd wat er dan zo hoogdringend is. Er komt geen antwoord. Allicht omdat er ook geen reden te bedenken valt om die hoogdringendheid te verantwoorden.

Er staan welgeteld drie punten op de agenda :
Een gaat over een kosteloze grondafstand. Doorgaans een pure formaliteit. Een tweede punt gaat over de aanpassing van de stedebouwkundige voorschriften om de parochiezaal te Zandhoven om te vormen tot een vrijetijdscentrum. Dat plan spookt al twintig jaar door de beleidsdocumenten van Zandhoven maar een uitstel met een paar weken zou nu plots niet meer kunnen.
Allicht is de echte reden te vinden in het derde punt van de agenda : de aanleg een dorpspark in Massenhoven. Hiertegen waren nogal wat bezwaarschriften ingediend en het komt het gemeentebestuur natuurlijk goed uit om dit door een gemeenteraad te sluizen zonder pers, zonder publiek en met een beperkt aantal raadsleden aanwezig. Geen ruchtbaarheid is de boodschap. Na de staatsgreep van Wilmès, de dorpsgreep van Van Hove.

Wij van Vlaams Belang doen hier niet aan mee. Op 26 maart blijven we weg van deze onverantwoorde gemeenteraad.

19 maart 2020 Het bestuur van Vlaams Belang Zandhoven

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF