menu
Word Lid
Bouwcode Zandhoven: geen pottenkijkers !

Omwille van het groot ongenoegen in alle deelgemeenten lanceerde Vlaams Belang in het verleden reeds drie maal een voorstel om een ruimtelijk uitvoeringsplan op te stellen om de ongebreidelde en willekeurige appartementenbouw tegen te gaan.

De laatste maal was dit in september 2018, doch telkens werd dit door CD&V als enige partij weggestemd.
Tot dan in november 2018 toch de “Heilige Geest” was nedergedaald en CD&V zelf met dit voorstel op de proppen kwam, zij het onder een andere naam, nl. de opmaak van een bouwcode.

Dit werd natuurlijk unaniem goedgekeurd, waarbij de voltallige oppositie echter erop aandrong dat de bouwcode niet enkel zou worden opgesteld door het schepencollege met een deskundig bureel, doch dat ook een afgevaardigde van elke politieke fractie aan de besluitvorming zou kunnen deelnemen. Volgens schepen Van Staeyen zou dit geen probleem zijn en dit werd ook zo in de notulen opgenomen.

Maar tijdens de gemeenteraad van september draaide schepen Van Staeyen “zijn kar” en verklaarde hij galant de oppositie bij de opmaak te gaan negeren. Een brief hieromtrent van Vlaams Belang aan het schepencollege bleef onbeantwoord.

Waarop wij op de zitting van oktober voor alle duidelijkheid vroegen of dit wel het standpunt van het schepencollege was. Waarop de schepen nog wat rond de pot bleef draaien. Volgens hem zou de deskundige wel bepalen om enkel met het schepencollege te werken. Natuurlijk een kromme redenering.

Als opdrachtgever dient immers het schepencollege te bepalen hoe en met wie er zal gewerkt worden. Waarop minderheidsburgemeester Van Hove hem maar uit zijn lijden verloste door zeer arrogant “NEEN” te antwoorden op onze vraag of het schepencollege de politieke fracties zou laten deelnemen aan de opstelling van de bouwcode. Arrogantie ten top !

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF